Oleowita
ul. Wojska Polskiego 54
56-300 Milicz
Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.
WŁAŚCIWOŚCI:
-Wspomagają organizm w walce z przeziębieniami i działają napotnie
-Żółciopędne działanie poprawia pracę wątroby
-Mają zasadotwórcze właściwości, więc odkwaszają nasz organizm
-Chronią przed anemią
Pamiętaj także, że każda łyżka proszku z maliny dostarcza Ci wiele cennych składników, między innymi: błonnik, witaminę C, selen, fosfor, przeciwutleniacze, związki fitochemiczne.
ZASTOSOWANIE:
Ten pełen witamin proszek można podawać także do:
-jogurtów, koktajli, serków, musli, deserów, kompotów, ciast, lodów, gofrów, naleśników.
-sprawdzi się jako posypka
-naturalny barwnik.
Liofilizowana gruszka zachowuje pełnie koloru, aromatu i właściwości odżywczych owoców zerwanych prosto z drzewa.
Zawiera bogactwo związków aktywnych biologicznie jak witamina B2 ale również soli mineralnych, w tym potasu i niezwykle rzadko występującego w owocach jodu.
Owoce liofilizowane dzięki koncentracji cennych składników odżywczych mogą być stosowane u osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy styl życia.