Gruszka liofilizowana 100g

Kod: gru-250g
Zastosowanie: Idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów, owsianki, sałatek oraz do pieczenia
Kraj pochodzenia: Polska
Metody wysyłki: Przesyłka kurierska
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 15,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 7,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 0,00 zł
Przesyłka kurierska za pobraniem
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 18,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 10,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 4,50 zł
Odbiór osobisty

Oleowita
ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz

45,20 PLN
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna:
1420 kJ/336 kcal
Ocena klientów
Darmowa dostawa od 300zł
14 dni na zwrot

Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.

WŁAŚCIWOŚCI:

-Wspomagają organizm w walce z przeziębieniami i działają napotnie

-Żółciopędne działanie poprawia pracę wątroby

-Mają zasadotwórcze właściwości, więc odkwaszają nasz organizm

-Chronią przed anemią

Pamiętaj także, że każda łyżka proszku z maliny dostarcza Ci wiele cennych składników, między innymi: błonnik, witaminę C, selen, fosfor, przeciwutleniacze, związki fitochemiczne.

ZASTOSOWANIE:

Ten pełen witamin proszek można podawać także do:

-jogurtów, koktajli, serków, musli, deserów, kompotów, ciast, lodów, gofrów, naleśników.

-sprawdzi się jako posypka

-naturalny barwnik.


Liofilizowana gruszka zachowuje pełnie koloru, aromatu i właściwości odżywczych owoców zerwanych prosto z drzewa.

Zawiera bogactwo związków aktywnych biologicznie jak witamina B2 ale również soli mineralnych, w tym potasu i niezwykle rzadko występującego w owocach jodu.

Owoce liofilizowane dzięki koncentracji cennych składników odżywczych mogą być stosowane u osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy styl życia.

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.