Czarna porzeczka liofilizowana 100g

Kod: porz-100g
Zastosowanie: : idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów, owsianki, sałatek oraz do pieczenia
Kraj pochodzenia: Polska
Inne właściwości: liofilizowana
Metody wysyłki: Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Odbiór osobisty

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz
(preferowana płatność kartą)

29,90 PLN
Ilość:
Ocena klientów
Darmowa dostawa od 300zł
14 dni na zwrot

Czas realizacji zamówienia 2-5 dni roboczych

DPD - Czas dostarczenia przez kuriera 1-3 dni

Darmowa dostawa od 300zł

Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.

WŁAŚCIWOŚCI:

-Redukuje poziom cholesterolu

-Obniża poziom cukru we krwi

-Może zapobiec chorobom oczu

-Zwalcza dolegliwości żołądkowo-jelitowe

-Zwalcza infekcje układu moczowego

ZASTOSOWANIE:

Tak bogata skarbnica witamin i minerałów nadaje się idealnie do wzbogacenia :

-porannej owsianki, kaszki manny, budyniu czy naparu z herbaty

-smaku deserów, lodów i potraw

-całe owoce dodadzą efektywności wypiekom, możemy zrobić świetną konfiturę do mięs czy sera

 

Czarna porzeczka bogata jest w witaminę C i wśród wszystkich owoców ustępuje pod tym względem tylko dzikiej róży. Jest ona również źródłem flawonoidów, antocyjanów i rutyny.

 

Po dodaniu do jogurtu, mleka czy po prostu wody odzyskuje swoją objętość.

Używana jest często jako dodatek do kiśli czy budyniów dla dzieci nie przepadającymi za owocami.

 

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.