Czarna porzeczka liofilizowana 100g

Kod: porz-250g
Zastosowanie: : idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów, owsianki, sałatek oraz do pieczenia
Kraj pochodzenia: Polska
Inne właściwości: liofilizowana
Metody wysyłki: Przesyłka kurierska
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 15,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 7,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 0,00 zł
Przesyłka kurierska za pobraniem
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 18,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 10,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 4,50 zł
Odbiór osobisty

Oleowita
ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz

20,23 PLN
Ilość:
Ocena klientów
Darmowa dostawa od 300zł
14 dni na zwrot

Liofilizacja to, na dzień dzisiejszy, najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Procesowi temu można poddać niemal wszystkie substancje i produkty zawierające wodę. Żywność poddawana liofilizacji w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej.Po dodaniu wody produkty liofilizowane odzyskują swoje pierwotne właściwości.

WŁAŚCIWOŚCI:

-Redukuje poziom cholesterolu

-Obniża poziom cukru we krwi

-Może zapobiec chorobom oczu

-Zwalcza dolegliwości żołądkowo-jelitowe

-Zwalcza infekcje układu moczowego

ZASTOSOWANIE:

Tak bogata skarbnica witamin i minerałów nadaje się idealnie do wzbogacenia :

-porannej owsianki, kaszki manny, budyniu czy naparu z herbaty

-smaku deserów, lodów i potraw

-całe owoce dodadzą efektywności wypiekom, możemy zrobić świetną konfiturę do mięs czy sera

 

Czarna porzeczka bogata jest w witaminę C i wśród wszystkich owoców ustępuje pod tym względem tylko dzikiej róży. Jest ona również źródłem flawonoidów, antocyjanów i rutyny.

 

Po dodaniu do jogurtu, mleka czy po prostu wody odzyskuje swoją objętość.

Używana jest często jako dodatek do kiśli czy budyniów dla dzieci nie przepadającymi za owocami.

 

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.