Superfoods- produkty liofilizowane

Liofilizacja to metoda suszenia zamrożonych produktów tak aby zachować w nich pełnie składników wrażliwych na wysokie temperatury jak: witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe, enzymy czy pektyny.

Dzięki liofilizacji składniki zachowują swoje naturalne właściwości i wartości odżywcze, a ich waga znacznie maleje. Jeśli właściwie przechowujemy taki produkt, to ma również długi okres przydatności do spożycia.

W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.

Sortuj według
Pokaż na stronie
Strona 1 z 1
Pokaż na stronie

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.