O produkcie
Czarny czosnek jest wynikiem poddania świeżego białego czosnku długotrwałemu procesowi dojrzewania w ściśle określonej temperaturze i wilgotności.
W procesie fermentacji, który trwa około 6-9 tygodni, czosnek traci ostry smak, zyskując nowy lekko słodko-kwaśny posmak (zbliżony do śliwki, moreli). Staje się również miękki i łagodny.
Zalety i właściwości czarnego czosnku:
Otrzymuje się go z kwiatostanów palmy kokosowej.-naturalny antybiotyk czyli silne właściwości bakteriobójcze, antywirusowe i przeciwzapalne.
-regularne spożywanie wspomaga wzrost odporności, odczuwalne wzmocnienie organizmu.
-poprawia koncentrację i wzmacnia procesy przyswajania informacji.
-wspomaga ochronę komórek wątroby.
-poprawia funkcjonowanie mięśni i ścięgien.
-reguluje cisnienie tętnicze krwi oraz eliminuje nadmiar groźnych lipidów w organizmie.
-odbudowuje florę bakteryjną po leczeniu antybiotykami..
-dodaje energii, polecany sportowcom.
Czarny czosnek ma wszechstronne zastosowanie: zarówno do spożywania bezpośredniego
(1 ząbek dziennie) ale również jako dodatek do sałatek, mięs, dipów, sosów, ciast itd.
Niewielka ilość dodana do sosu lub sałatki zmienia smak potraw nadając im zupełnie nowego, głębokiego smaku.
Iga –
Lepszy niż zwykły czosnek.
Bardzo dobry, aż słodziutki!
Ewa –
Zawsze tu kupuje.
Duży plus za świeżość
Miłosz –
Świeży i słodki.
Dzieci zjedzą bez problemu w zupie czy na kanpce.