Olej z rokitnika

Kraj pochodzenia:

Ukraina

38,90 PLN

Zastosowanie

Idealny do stosowania na zimno, idealny do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.

Inne właściwości

Przechowywanie: przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródeł światła.

Objętość:

Metody wysyłki :

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz
(preferowana płatność kartą)

Odbiór osobisty
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna

900 kcal (3700kJ)

- kwasy tłuszczowe nasycone

16g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

33g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

44g

- cukry

0g

Białko

0g

Sól

0g

Ocena klientów

5/5
Dodaj swoją opinię

Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych

Darmowa dostawa od 300zł

O produkcie

Olej z rokitnika pozyskiwany jest z pulpy owocowej rokitnika (Hippophae). Jest on bogaty we flawonoidy oraz beta-karoten, którego zawartość jest tak wysoka, że nadaje mu głęboką pomarańczową niemal karminową barwę. Posiada charakterystyczny smak i cytrusowo-owocowy aromat.


Proporcje nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6 i omega-3 w tym oleju, są ułożone w sposób niezwykle korzystny dla naszego organizmu. Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia, iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy groźnych chorobach cywilizacyjnych. Olej z rokitnika jest jednym z liderem wśród olejów pod względem zawartości karotenoidów. Karotenoidy wspomagają prawidłowy metabolizm, odgrywają ważną rolę w tworzeniu kości, zębów, a także spowalniają proces starzenia się.


Stosując olej z rokitnika wspieramy także swoją odporność!
Sprawdzi się także jako kosmetyk.Nałożony na skórę poprawi jej jędrność i strukturę. Przyspiesza regenerację po ugryzieniach czy oparzeniach. Chroni skórę przed działaniem promieni słonecznych UV, powstawaniem przebarwień i zmarszczek. Ze względu na zawarty barwnik, rokitnik wykorzystywany jest również jako składnik kosmetyków poprawiających koloryt skóry.

77gKwasy tłuszczowe nienasycone na 100g

Idealny do spożycia na zimno

Bogactwo wartości odżywczych

Wsparcie odporności

Tłoczony na świeżo, dla Ciebie

Wyjątkowy smak i aromat

Zalecane spożycie:

10-15ml dziennie (3 łyżeczki)

Zastosowanie:

Jego wyraźny smak i cytrusowy aromat pasuje do orzeźwiających sałatek, owoców morza, dań orientalnych, koktajli owocowych oraz smoothie. Podkreśli dania nie tylko smakiem ale i pięknym pomarańczowym kolorem.

Termin przydatności:

Wynosi on 9 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?

Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Co jest najcenniejsze w olejach?

Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?

Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.