Olej z pestek moreli

Kraj pochodzenia:

Polska

20,90 PLN

Zastosowanie

Idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów, owsianki, sałatek oraz do pieczenia

Inne właściwości

Przechowywanie: przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródeł światła.

Objętość:

Metody wysyłki :

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz
(preferowana płatność kartą)

Odbiór osobisty
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna

3700kJ/ 900 kcal

- kwasy tłuszczowe nasycone

6,5g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

65g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

28,5g

Ocena klientów

5/5
Dodaj swoją opinię

Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych

Darmowa dostawa od 300zł

O produkcie

Olej z pestek moreli powstaje w wyniku tłoczenia na zimno, wyselekcjonowanych jąder pestki moreli zwyczajnej.Wyróżnia się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych- ponad 90%! Posiada subtelny, złocisty kolor i delikatny migdałowo-marcepanowy smak.

Główne kwasy tłuszczowe obecne w tym oleju to zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas oleinowy i linolowy, należące kwasów tłuszczowych omega – 9 i omega – 6. Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy cukrzycy, miażdżycy, nadciśnieniu oraz innym groźnym chorobom cywilizacyjnym.

Stosując olej z pestek moreli wspieramy także swoją odporność!  Dodatkowo olej z pestek moreli jest niezwykle bogaty w składniki aktywne biologicznie jak witamina A i E, które cechują się właściwościami regeneracyjnymi oraz opóźniającymi proces starzenia się skóry. Znajduje także zastosowanie jako składnik wielu kosmetyków- znajdziemy go w kremach, balsamach czy masłach do ciała.

65gKwasy tłuszczowe nienasycone na 100g

Idealny do spożycia na zimno

Bogactwo wartości odżywczych

Wsparcie odporności

Tłoczony na świeżo, dla Ciebie

Wyjątkowy smak i aromat

Zalecane spożycie:

3 - 5 ml dziennie (1 łyżeczka)

Zastosowanie:

Świetnie sprawdzi się jako składnik pasty na kanapki lub sałatki. Możemy go także wykorzystać, przygotowując domowe sosy i dipy do maczania pieczywa lub warzyw. Na słodko- idealnie komponuje się z musli, jogurtem czy owsianką.

Termin przydatności:

Wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Co o tym produkcie mówią nasi klienci?

Pisze:

świetny, aromatyczny olej. Pachnie marcepanem!! polecam

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?

Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Co jest najcenniejsze w olejach?

Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?

Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.