Olej z pestek moreli

Kod: mor-100
Zastosowanie: Idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów, owsianki, sałatek oraz do pieczenia
Kraj pochodzenia: Polska
Inne właściwości: Przechowywanie: przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródeł światła.
Metody wysyłki: Przesyłka kurierska
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 15,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 7,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 0,00 zł
Przesyłka kurierska za pobraniem
  • dla zamówień poniżej 120 zł koszt dostawy wynosi 18,90 zł,
  • dla zamówień od 120-250 zł koszt dostawy wynosi 10,90 zł
  • dla zamówień powyżej 250 zł koszt dostawy wynosi 4,50 zł
Odbiór osobisty

Oleowita
ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz

Objętość:
16,00 PLN
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna:
3700kJ/ 900 kcal
- kwasy tłuszczowe nasycone:
6,5g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone:
65g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone:
28,5g
Ocena klientów
Darmowa dostawa od 300zł
14 dni na zwrot
Olej z pestek moreli powstaje w wyniku tłoczenia na zimno, wyselekcjonowanych jąder pestki moreli zwyczajnej.
Wyróżnia się wysoką zawartością  nienasyconych kwasów tłuszczowych-  ponad 90%! Posiada subtelny, złocisty kolor i delikatny migdałowo-marcepanowy smak.

Co zawiera olej z pestek moreli?
Olej ten posiada bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych. W 100 g oleju zawiera:
- kwasy jednonienasycone  65g
- kwasy wielonienasycone 28,5 g

Główne kwasy tłuszczowe obecne w tym oleju to zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas oleinowy i linolowy, należące kwasów tłuszczowych omega – 9 i omega – 6.
Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy cukrzycy, miażdżycy, nadciśnieniu oraz innym groźnym chorobom cywilizacyjnym.
Stosując olej z pestek moreli wspieramy także swoją odporność! 

Dodatkowo olej z pestek moreli jest niezwykle bogaty w składniki aktywne biologicznie jak witamina A i E, które cechują się właściwościami regeneracyjnymi oraz opóźniającymi proces starzenia się skóry.
Znajduje także zastosowanie jako składnik wielu kosmetyków- znajdziemy go w kremach, balsamach czy masłach do ciała.  

Zastosowanie: Świetnie sprawdzi się jako składnik  pasty na kanapki lub sałatki. Możemy go także wykorzystać, przygotowując domowe sosy i dipy do maczania pieczywa lub warzyw. Na słodko- idealnie komponuje się z musli, jogurtem czy owsianką.

Zalecane spożycie: 3 - 5 ml dziennie (1 łyżeczka)
Termin przydatności:  wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty.  Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?
Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie.
Olej są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Kilka słów o tym co jest najcenniejsze w olejach!
Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe.
Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?
Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy.
Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.