Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.
Olej z ostropestu pozyskujemy z ziaren ostropestu plamistego. Charakteryzuje się subtelnym ziołowym aromatem i słomkową barwą.
Co zawiera olej z ostropestu? Olej ten posiada bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych. W 100 g oleju zawiera: - kwasy jednonienasycone: 23 g - kwasy wielonienasycone: 64 g
Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia, iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy groźnych chorobach cywilizacyjnych. Naturalny proces tłoczenia oleju z ostropestu pozwala zachować pełnie cennych, aktywnych biologicznie związków . Jest on bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz w szczególności sylimaryny. Sylimaryna stabilizuje strukturę błon komórkowych i zapobiega ich włóknieniu, działa detoksykująco na organizm oraz ochronnie na wątrobę. Ze względu na wspomniane właściwości oleju z ostropestu ma działanie oczyszczające, antyoksydacyjne i przeciwzapalne, suplementacja oleju będzie szczególnie polecana: - przy schorzeniach wątroby - do ochrony przewodu pokarmowego - przy wzmocnieniu naturalnych procesów detoksykacyjnych i odtruciach Stosując olej z ostropestu wspieramy także swoją odporność!
Sprawdzi się także jako kosmetyk. Nałożony na skórę poprawi jej jędrność i strukturę. Ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych odżywia i ujednolica skórę.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą byś stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zastosowanie: Jego ziołowy aromat świetnie komponuje się z surówkami, sosami vinegrette oraz pastami jajecznymi.
Zalecane spożycie: 10-15ml dziennie (3 łyżeczki) Termin przydatności: wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie. Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać. Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.
Co to znaczy? Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Olej są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.
Kilka słów o tym co jest najcenniejsze w olejach! Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!
Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy? Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!
Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO - gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.