Olej z orzecha włoskiego BIO

Kraj pochodzenia:

Polska

25,90 PLN

Zastosowanie

Idealny dodatek do musli, koktajli, jogurtów jako zdrowa przekąska lub dodatek do ciast.

Inne właściwości

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Objętość:

Metody wysyłki :

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz

Odbiór osobisty
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna

900 kcal (3700kJ)

- kwasy tłuszczowe nasycone

10g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

21g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

69g

Ocena klientów

5/5
Dodaj swoją opinię

Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych

Darmowa dostawa od 300zł

O produkcie

Produkt BIO - Gotowe do spożycia produkty smakują lepiej, są bezpieczniejsze, co daje nam gwarancję nawyższej jakości.

Olej z orzechów włoskich powstaje z wyselekcjonowanych nasion orzecha. Wyróżnia się delikatnym korzenno-orzechowym posmakiem.


Olej z orzecha włoskiego jest jednym z najbogatszych źródeł niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: linolenowego – omega 3 i linolowego – omega-6 i oleinowego – omega-9. Zaraz po oleju lnianym i rzepakowym, odznacza się najkorzystniejszym stosunkiem kwasów n-3 do n-6. Ponadto zawiera również kompleks witamin z gruby B, A i E i minerałów.  Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy cukrzycy, miażdżycy, nadciśnieniu oraz innym groźnym chorobom cywilizacyjnym.

Stosując olej z orzecha włoskiego wspieramy także swoją odporność! Olej z orzechów włoskich odnajduje także swoje zastosowanie w kosmetyce.Wmasowany w skórę ujędrnia, koi podrażnienia i wspomaga procesy regeneracyjne-odżywia skórę i niweluje zmarszczki. Olej znakomicie wzmacnia również włosy słabe, zniszczone i narażone na uszkodzenia oraz zapobiega rozdwajaniu ich końcówek.

90gKwasy tłuszczowe nienasycone na 100g

Idealny do spożycia na zimno

Bogactwo wartości odżywczych

Wsparcie odporności

Tłoczony na świeżo, dla Ciebie

Wyjątkowy smak i aromat

Zalecane spożycie:

3 łyżeczki dziennie (ok.15ml)

Zastosowanie:

Sprawdzi się w kuchni włoskiej i francuskiej. Jest doskonałym dodatkiem do makaronów, past, bagietek czy naleśników. Do bezpośredniego spożycia lub jako polewa do deserów na zimno.

Termin przydatności:

Wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?

Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Co jest najcenniejsze w olejach?

Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?

Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.