Olej z orzecha laskowego

Kraj pochodzenia:

Polska

32,90 PLN

Zastosowanie

Idealny do stosowania na zimno, idealny do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.

Inne właściwości

Przechowywanie: przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródeł światła

Objętość:

Metody wysyłki :

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz
(preferowana płatność kartą)

Odbiór osobisty
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

- kwasy tłuszczowe nasycone

9g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

71g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

20g

- cukry

0g

Białko

0g

Sól

0g

Ocena klientów

5/5
Dodaj swoją opinię

Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych

Darmowa dostawa od 300zł

O produkcie

Olej z orzecha laskowego pozyskiwanych z powszechnie znanej nam wszystkim leszczyny. Wyróżnia się nugatowym smakiem, wyraźnym orzechowym aromatem i delikatnie złotą barwą. Skład oleju orzechowego to prawdziwa skarbnica zdrowych związków. Podobnie, jak w przypadku innych naszych olejów, kluczową rolę odgrywają nienasycone kwasy tłuszczowe. W tym wypadku, aż do 80% składu to właśnie te zdrowe kwasy.


Cennym składnikiem oleju laskowego są także sterole roślinne, które wraz z kwasami omega-6 wpływają korzystnie na utrzymywanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia, iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy groźnych chorobach cywilizacyjnych.

Stosując olej z orzecha laskowego wspieramy także swoją odporność!
Swoje zastosowanie znajduje także w kosmetyce. Często używany w aromaterapii, celem odżywienia skóry, wraz z ważnymi witaminami i innymi substancjami regeneracyjnymi, które zawiera. Można go stosować w połączeniu z dowolnymi kremami i balsamami.

91gKwasy tłuszczowe nienasycone na 100g

Idealny do spożycia na zimno

Bogactwo wartości odżywczych

Wsparcie odporności

Tłoczony na świeżo, dla Ciebie

Wyjątkowy smak i aromat

Zalecane spożycie:

10-15 ml (3 łyżeczki dziennie)

Zastosowanie:

Dobrze współgra z sałatkami warzywnymi i owocowymi,  pieczywem , jako dodatek do deski serów, a w tradycyjnej kuchni polskiej dodawany jest do dań z kapusty. Do bezpośredniego spożycia lub jako polewa do deserów na zimno.

Termin przydatności:

Wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Co o tym produkcie mówią nasi klienci?

Pisze:

Wspaniały nugatowy posmak- pycha, polecam

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?

Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Co jest najcenniejsze w olejach?

Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?

Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.