Olej z kiełków pszenicy

Kraj pochodzenia:

Polska

27,90 PLN

Zastosowanie

Idealny do stosowania na zimno, idealny do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia.

Inne właściwości

Przechowywanie: przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym opakowaniu z dala od źródeł światła.

Objętość:

Metody wysyłki :

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

11,90 zł

7,90 zł

0 zł

Przesyłka kurierska

Dla zamówień

Poniżej 120 zł

Od 120 zł do 250 zł

Powyżej 250 zł

Koszt dostawy

15,90 zł

10,90 zł

4,50 zł

Przesyłka kurierska za pobraniem

Oleowita

ul. Wojska Polskiego 54

56-300 Milicz
(preferowana płatność kartą)

Odbiór osobisty
Ilość:

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna

900 kcal (3700kJ)

- kwasy tłuszczowe nasycone

12g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

25g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

63g

- cukry

0g

Białko

0g

Sól

0g

Ocena klientów

5/5
Dodaj swoją opinię

Czas realizacji zamówienia 2 - 5 dni roboczych

DPD - Czas dostarczenia przez kuriera 1-3 dni

Darmowa dostawa od 300zł

O produkcie

Olej z kiełków pszenicy produkujemy poprzez tłoczenie zarodków ziaren pszenicy. Charakteryzuje się on złotą barwą i posiada charakterystyczny pszeniczny posmak.


W jego składzie znajdziemy kwasy omega 9, omega 6, omega 3. Dodatkowo olej z kiełków pszenicy zawiera cały zestaw minerałów oraz witamin. Skład bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawia iż olej ten jest znakomitym środkiem prewencyjnym przy cukrzycy, miażdżycy, nadciśnieniu oraz innym groźnym chorobom cywilizacyjnym.

Olej z kiełków pszenicy odnajduje także swoje zastosowanie w kosmetyce. Jako jeden z najbogatszych olejów w witaminę E - wpływa kondycjonująco na skórę i włosy. Wmasowany w skórę ujędrnia, koi podrażnienia i wspomaga procesy regeneracyjne-odżywia skórę i niweluje zmarszczki. Olej znakomicie wzmacnia również włosy słabe, zniszczone i narażone na uszkodzenia oraz zapobiega rozdwajaniu ich końcówek.

Bogactwo wartości odżywczych

Wsparcie odporności

Tłoczony na świeżo, dla Ciebie

Wyjątkowy smak i aromat

Zalecane spożycie:

3 łyżeczki (10-15 ml) dziennie.

Zastosowanie:

Do stosowania na zimno, idealny do sałatek, surówek, koktajli, past do kanapek, pesto, sosów, czy okraszania ciepłych dań

Termin przydatności:

Wynosi on 6 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie:

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.

Co o tym produkcie mówią nasi klienci?

Pisze:

Stosuje kosmetycznie na ciało, swietnie nawilza i ujedrnia skore
polecam :)

Pisze:

olej torpeda, smaczny, lekki i do tego naturalna skarbnica witaminy E, polecam :)

Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.

Co to znaczy?

Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.

Co jest najcenniejsze w olejach?

Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!

Dlaczego każdy olej jest wyjątkowy?

Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!

Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane

Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.

MILO - gwarancja jakości

Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.