Wartość energetyczna
900 kcal (3700kJ)- kwasy tłuszczowe nasycone
92g- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
6g- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
2gCzas realizacji zamówienia 2 - 5 dni roboczych
DPD - Czas dostarczenia przez kuriera 1-3 dni
Darmowa dostawa od 300zł
Olej kokosowy otrzymujemy z twardego miąższu orzechów palmy kokosowej. Olej ten posiada biały kolor oraz lekki orzeźwiający, kokosowy zapach. Olej kokosowy to produkt szczególny. Jako jedyny wśród wszystkich olei zimno tłoczonych może być używany w wysokich temperaturach podczas smażenia, pieczenia i gotowania. Dzieje się tak ze względu na wysoką temperaturę dymienia.
W zależności od temperatury przechowywania może zmienić formę na płynna (poniżej ok 25°C). W jego składzie znajdziemy kwas oleinowy (omega 9), kwas linolowy (omega 6), stearynowy, palmitynowy oraz najcenniejszy jego składnik kwas laurynowy.Olej kokosowy zawiera niemal 50% kwasu laurynowego- związek ten wspomaga organizm w walce z bakteriami, wirusami i grzybami.
Jest on naturalnym remedium na dolegliwości wywoływane przez drobnoustroje. Oczyszczanie jamy ustnej z drobnoustrojów poprzez ssanie tego oleju wspomaga redukcje płytki nazębnej, wybiela zęby i odświeża oddech. Usuniecie drobnoustrojów poprzez ssanie oleju kokosowego przyczynia się w znacznym stopniu do poprawy odporności naszego organizmu.
Olej kokosowy odnajduje także swoje zastosowanie w kosmetyce. Wmasowany w skórę ujędrnia, koi podrażnienia i wspomaga procesy regeneracyjne-odżywia skórę i niweluje zmarszczki. Olej znakomicie wzmacnia również włosy słabe, zniszczone i narażone na uszkodzenia oraz zapobiega rozdwajaniu ich końcówek. Jest też olejem chętnie używanym w masażu i aromaterapii.
94gKwasy tłuszczowe nienasycone na 100g
Idealny do spożycia na zimno
Bogactwo wartości odżywczych
Wsparcie odporności
Tłoczony na świeżo, dla Ciebie
Wyjątkowy smak i aromat
4-5 łyżek (20-30 ml) dziennie.
Do pieczenia, smażenia, gotowania lub bezpośredniego spożycia.
Wynosi on 12 miesięcy od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data minimalnej trwałości znajduje się na etykiecie.
Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu. Ponieważ w większości składa się z tłuszczy nasyconych, które są odporne na temperaturę nie trzeba przechowywać go w lodówce i można podgrzewać.
Pisze:
Pisze:
Pisze:
Wszystkie oleje w naszej firmie tłoczone są w małych partiach by móc zapewnić Państwu jak najświeższe produkty. Jedyną metodą produkcji olejów jaką stosujemy jest tradycyjna metoda tłoczenia na zimno.
Jest to metoda która poprzez zachowanie optymalnych warunków produkcji tzn zimnych warunków pozwala zachować cenne właściwości olejów. Olej jaki pozyskujemy jest o niezmieniony składzie identycznym jak ten zawarty w ziarnie. Oleje są naturalne, nierafinowane dzięki czemu zawierają cenne składniki odżywcze.
Oleje zawierają całe bogactw składników odżywczych, są to między innymi witaminy, minerały, fitosterole, flawonoidy, antyutleniacze. Jednak najcenniejszym ich składnikiem są Nienasycone Kwasy Tłuszczowe. Składniki te są niezwykle pożądanie przez nasz organizm gdyż nie potrafi ich sam wytworzyć jak wiele innych cennych substancji. Dlatego koniecznie musimy dostarczać wraz z pożywieniem!
Poza wyjątkowym smakiem, kolorem, zapachem każdy posiada inna kombinację drogocennych kwasów tłuszczowych potocznie nazywanych kwasami omega. Każdy ma inne działanie a razem w odpowiednich proporcjach stanowią nieoceniony wręcz składnik pokarmowy. Dlatego zachęcamy do próbowania, mieszania, testowania wszystkich olejów, jesteśmy pewni że uzależnicie się tak jak my!