Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.
Żurawina suszona zachowuje swoje bogactwo związków bioaktywnych nawet przez kilka lat.
Znana jest z wysokiej zawartości witaminy C, witamin grupy B oraz karotenoidów, które odpowiadają za jej wspaniały rubinowy kolor.
Zawiera ona również jod oraz flawonoidy roślinne pełniące funkcję antyoksydacyjną.
Substancje zawarte w żurawinie uniemożliwiają bakterią nadmierne osadzanie w drogach moczowych dzięki czemu zdobyła ona popularność jako środek pomocny przy zwalczaniu infekcji pęcherza.
Jej orzeźwiający smak pasuję do sosów mięsnych używanych do kaczek, gęsi wieprzowiny i dziczyzny. Świetnie komponuje się z serami pleśniowymi , tostami z serem i oscypków. W daniach słodkich sprawdzi się jako dodatek do owsianki, musli, jogurtu lub po prostu jako lekka przekąska.
Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO - gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.