Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.
Nasiona czarnuszki dostarczają witaminy E, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, oraz olejków eterycznych w tym tymochinonu posiadającego silne działanie antyoksydacyjne oraz wpływającego łagodząco na drogi oddechowe.
Posiadają one wyrazisty, korzenny smak i są dodawane jako przyprawa do serów, marynat mięsnych czy do domowego pieczywa. W kuchni polskiej stosowane są do dań z kapusty i w zastępstwie pieprzu.
Dzięki zawartości cennych olejków eterycznych podkreślają również smak likierów i słodyczy na bazie melasy.
Nasiona czarnuszki zawierają też dużo błonnika dającego uczucie sytości i zmagającego perystaltykę jelit.
Czym charakteryzują się owoce i warzywa liofilizowane
Po procesie liofilizacji żywność nadal zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
MILO - gwarancja jakości
Przywiązujemy bardzo dużą wagę do jakości. Wszystkie nasze produkty są wytwarzane z zastosowaniem świeżych i wyselekcjonowanych składników.